Om företaget

Smögens Fisketurism är ett familjeägt fisketurismföretag som bedriver skaldjursturism från april till nyår. Företaget bedriver sina aktiviteter med utgångspunkt från Smögen och från sina sjöbodar och bryggor på Hasselösund. Ägaren och skepparen Bo Hansson har mångårig erfarenhet av skaljursfiske i farvattnen kring Smögen, där han varit verksam i olika fiskeanknutna företag och organsiationer sedan 1960-talet. Lite beroende på säsong serveras skaldjur både på bryggan och i sjöbolokalen. Företaget hyr även ut fasta båtplatser vid sin pontonbrygga. Företaget innehar turistfisketillstånd utförädat av Havsmyndigheten.

Tel: 0707-122 883

Mail: fisketurism@telia.com

Länkar

Sotenäs turism

 

Smögenbryggan

 

Sveriges Fisketurismföretagare

 

Smögen.com

 

Makrillvikens vandrarhem


Smögens HavsbadHotell

 

Hotell Fisketången

 

 

Sjöboden

 

I den 2010 nyrenoverade sjöboden, finns kök och serveringslokal, i lokalen finns plats för cirka 20 gäster. lokalerna är inredda med bruksföremål som gått i arv sedan 1700-talet. I sjöbodslokalen serveras hummersupéer, samt skaldjursbufféer. Lokalen kan även hyras i samband med företagets samtliga aktiviteter.

 

 

 

Bryggor

 

I samband med servering finns även två bryggor med utemöbler tillhörande sjöboden som används sommarhalvåret vid skaldjursbufféer, strandkrabbsmete mm.